Η CHRISSIE HYNDE ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ BOB DYLAN

Written by on 21 Μαΐου 2021

Στις 21 Μαΐου, η BMG κυκλοφορεί το Standing in the Doorway: Chrissie Hynde Sings Bob Dylan. Η κυκλοφορία του LP θα συνοδευθεί από την πρεμιέρα στο Sky Arts, στις 24 Μαΐου, ανήμερα των 80ών γενεθλίων του Bob Dylan, του «Tomorrow Is a Long Time», το οποίο επιτρέπει ματιά στα παρασκήνια των ηχογραφήσεων της ερμηνείας των τραγουδιών από την τραγουδίστρια των The Pretenders. Σε ανακοίνωση, η Hynde εξήγησε ότι ηχογράφησε το άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας μαζί με τον James Walbourne, με τον οποίο παίζουν στην μπάντα.

«Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της καραντίνας πέρυσι, ο James μου έστειλε το καινούργιο τραγούδι του Dylan, το «Murder Most Foul». Ακούγοντας αυτό το τραγούδι, άλλαξαν τα πάντα για μένα» είπε η Hynde. «Αναδύθηκα από τη δυσθυμία στην οποία είχα βυθιστεί. Θυμάμαι πού καθόμουν τη μέρα που πυροβόλησαν τον Κένεντι – (θυμάμαι) κάθε αναφορά του τραγουδιού».

Και συνέχισε: «Ό,τι κι αν κάνει ο Bob, εξακολουθεί κάπου εκεί μέσα να σε κάνει να γελάσεις, μιας και είναι και κωμικός εκτός όλων των άλλων. Είναι πάντα αστείος και πάντα έχει κάτι να πει. Τότε ήταν που τηλεφώνησα στον James και του είπα “ ας κάνουμε κάποια τραγούδια του Dylan”, κι έτσι ξεκίνησε όλο αυτό».

Οι δυο τους δούλεψαν σχεδόν εξ ολοκλήρου με μηνύματα στο κινητό: ο Walbourne ηχογραφούσε την αρχική ιδέα για κάθε ερμηνεία στο κινητό του και την έστελνε στη Hynde, η οποία ηχογραφούσε τη φωνή. Το μιξάζ έκανε ο Tchad Blake, γνωστός από τη δουλειά του με U2, Arctic Monkeys και Fiona Apple.

Το «Tomorrow Is a Long Time» σκηνοθέτησαν οι Michael Nunn και William Trevitt, και στην παραγωγή ήταν η White Light Film Productions.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged as

LoveRadio 882 Mytilene

LoveRadio 882 Mytilene

Current track

Title

Artist

FAME MUSIC PRODUCTIONS

«FAME music productions» Το Νέο Στούντιο Ηχογράφησης & Μουσικής Παραγωγής στη Λέσβο. Ηχογράφηση – Μίξεις – Mastering – Μουσική Παραγωγή - REMIXES

Δείτε εδώ :