EUROVISION 2024 | ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ «ΕΡΤ»

Written by on 7 Νοεμβρίου 2023

Η ανακοίνωση της Μαρίνας Σάττι ως εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2024 αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη που προήλθε από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Αλλά όπως φαίνεται μπορεί και να μην είναι η μοναδική…

Η απευθείας ανάθεση στη Μαρίνα Σάττι, μιας ευρέως γνωστής καλλιτέχνιδος η οποία ανήκει στο ρόστερ της Golden Records και της Minos EMI, που έγινε δεκτή με θετικά σχόλια από τον δημοσιογραφικό κόσμο, τους ειδικούς της μουσικής και του θεάματος αλλά και τους φανατικούς θεατές του διαγωνισμού εντός και εκτός Ελλάδος, ήταν το πρώτο βήμα της αλλαγής πλεύσης της ΕΡΤ για τον προσεχή διαγωνισμό. Η ανοικτή πρόσκληση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα προς τους δημιουργούς για να καταθέσουν τραγούδι με το οποίο θα μπορούσε να συμμετάσχει η Μαρίνα Σάττι στο Μάλμε, πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα πλήθος προτάσεων από τις οποίες πρόκειται να επιλεγεί η μία.

Αν και η διαδικασία που θα ακολουθήσει η ΕΡΤ δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί – εάν θα είναι κάποιος εθνικός τελικός ανάμεσα σε υποψήφια τραγούδια, εσωτερική επιλογή ή κάποιος άλλος τρόπος – έχει υπάρξει η ιδέα, σύμφωνα με τις Τυπολογίες της εφημερίδας “Το Παρόν”, ενός ειδικού προγράμματος που θα στηρίξει το όλο εγχείρημα μέχρι και τον Μάιο.

Μια άλλη παράμετρος, που πολλές φορές συνδέεται με τις γενικότερες αλλαγές στις διαδικασίες που ακολουθεί η ΕΡΤ για το project Eurovision, είναι και η επιλογή των παρουσιαστών για τις βραδιές του διαγωνισμού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή αλλά και με δικές μας πληροφορίες, αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, υπάρχει το ενδεχόμενο για αλλαγή των προσώπων που θα παρουσιάσουν τους Ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό τον προσεχή Μάϊο και θα μας μεταφέρουν στους δέκτες μας όλα όσα θα συμβούν επί σκηνής.

Εντωμεταξύ οι προετοιμασίες για τη Μαρίνα Σάττι και την ομάδα της έχουν ξεκινήσει, όπως φάνηκε και με ανάρτηση που έκανε η Minos EMI με αφορμή τα πρώτα meetings για το διαγωνισμό.

 

Επιπλέον, ένα ιδιαίτερα θερμό εξώφυλλο για την επιλογή της Μαρίνας Σάττι ως εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision 2024 επεφύλαξε χθες το περιοδικό Down Town της Κύπρου με χαρακτηριστική λεζάντα:

Is she the next Number One? Έτοιμη να κερδίσει τη Eurovision για την Ελλάδα! Γιατί η επιλογή της 36χρονης δημιουργού με τα 100 εκατομμύρια views των τραγουδιών της, φέρνει την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες-φαβορί, 19 χρόνια μετά τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου.

 

Όπως και να έχει πάντως, για τη φετινή σεζόν υπάρχει γενικότερα μια πνοή αλλαγών με στόχο να εξαργυρώσει το θετικό κλίμα που ήδη υπάρχει για τη Μαρίνα Σάττι και φυσικά να φέρει τη καλύτερη δυνατή θέση για την Ελλάδα στο διαγωνισμό του 2024. Μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας συμπληρώνει 50 χρόνια στο διαγωνισμό, οπότε αποτελεί μια σημαντική χρονιά. Μένουν πολλά βήματα ακόμα να υλοποιηθούν και κυρίως να βρεθεί το κατάλληλο τραγούδι για την Ελληνίδα εκπρόσωπο.

ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr

Tagged as

LoveRadio 882 Mytilene

LoveRadio 882 Mytilene

Current track

Title

Artist

FameStudio MJT

- Mix&Master - Remix - Vocal Processing - Record

Δείτε εδώ :