ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΡΑΠΕΡ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ | «DOGGE DOGGELITO»

Written by on 6 Ιουνίου 2023

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο ράπερ Douglas Leon, το καλλιτεχνικό όνομα του οποίου είναι Dogge Doggelito δημιούργησε στη Σουηδία το συγκρότημα Latin Kings.

Ο Dogge Doggelito, ο πρώτος ράπερ της Σουηδίας είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «The Underdog» από τη Momento Film, την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών που ίδρυσαν ο Ντέβιντι Χέρντις και ο Μάικλ Κροτκιέβσκι

«Είναι ο άνθρωπος που επινόησε το σουηδικό χιπ χοπ και έβαλε την αστική κουλτούρα από τα προάστια στον χάρτη» ανέφερε ο Χέρντις παρουσιάζοντας το πρότζεκτ στο Φεστιβάλ των Καννών, σύμφωνα με το Variety.

Σήμερα, ο Doggelito παλεύει να τα βγάλει πέρα και να στηρίξει την οικογένειά του με μικρές συναυλίες. Το ντοκιμαντέρ θα σκηνοθετήσει ο Ίβαν Μπλάνκο, Χιλιανο- Σουηδός σκηνοθέτης που γνώρισε τον Doggelito σε περίεργες συνθήκες στην Κολομβία και αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία γι’ αυτόν, είπε ο Χέρντις, ο οποίος είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ μαζί με τον Σάιμον Κλόσε και τον Κροτκιέβσκι.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία, η ζωή του Dogge Doggelito ήταν «σκοτεινή» στο ενδιάμεσο. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, έχασε τη σύζυγό του Leonida Léon από καρκίνο. Όταν αργότερα συνάντησε την τωρινή του σύζυγο Claudia, επρόκειτο να αποκτήσουν την κόρη τους Belén, αλλά το μωρό πέθανε πριν γεννηθεί.

O Douglas Leon γεννήθηκε στη Στοκχόλμη από πατέρα από τη Βενεζουέλα και Σουηδή μητέρα.

Σήμερα εργάζεται στη μουσική βιομηχανία, είναι συγγραφέας και έχει εμφανιστεί σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged as

LoveRadio 882 Mytilene

LoveRadio 882 Mytilene

Current track

Title

Artist

FameStudio MJT

- Mix&Master - Remix - Vocal Processing - Record

Δείτε εδώ :