ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΧΟΙ ΡΑΠ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ JAY-Z & MEEK MILL

Written by on 22 Ιανουαρίου 2022

Οι Jay-Z, Meek Mill, Kelly Rowland και Killer Mike είναι μεταξύ των σταρ που υποστηρίζουν ότι πρέπει να υιοθετηθεί αλλαγή στη νομοθεσία της Νέας Υόρκης που θα εμποδίζει να χρησιμοποιούνται στίχοι της ραπ ως αποδεικτικά στοιχεία σε ποινικές δίκες.

Οι τραγουδιστές, μαζί με τους Fat Joe, Yo Gotti, Robin Thicke κ,ά., υπέγραψαν επιστολή καλώντας τους νομοθέτες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης να υποστηρίξουν την προτεινόμενη αλλαγή και να διαφυλάξουν την ελευθερία της έκφρασης.
Η πρόταση νόμου με τίτλο «Rap Music on Trial» κατατέθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2021 από τους πολιτειακούς γερουσιαστές της Νέας Υόρκης, Μπραντ Χόιλμαν και Τζαμάλ Μπέιλι για να εμποδίσει τους εισαγγελείς να αναφέρουν στίχους, εκτός από περιπτώσεις «σαφούς και πειστικής απόδειξης» της σχέσης μεταξύ στίχων και εγκλήματος.

«Το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου κατοχυρώνεται στα ομοσπονδιακά και πολιτειακά μας συντάγματα» είχε δηλώσει τότε ο Τζαμάλ Μπέιλι. «Η εισαγωγή της τέχνης ως ποινικού αποδεικτικού στοιχείου χρησιμεύει μόνο στη διάβρωση αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος και η χρήση των στίχων της ραπ και της χιπ-χοπ ειδικότερα είναι εμβληματική του συστημικού ρατσισμού που διαπερνά το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μας» τόνισε.

«Αντί να αναγνωρίσουν τη μουσική ραπ ως μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, η αστυνομία και οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι οι στίχοι πρέπει να ερμηνεύονται κυριολεκτικά – σύμφωνα με τα λόγια ενός εισαγγελέα, ως «αυτοβιογραφικά ημερολόγια», αναφέρεται στην επιστολή, «αν και το είδος έχει τις ρίζες του σε μια μακρά παράδοση αφήγησης που ευνοεί την αλληγορική γλώσσα, είναι διαποτισμένη από υπερβολή και χρησιμοποιεί τα ίδια ποιητικά μέσα που βρίσκουμε σε πιο παραδοσιακά ποιητικά έργα».

Η νομοθεσία πέρασε από ένα αρχικό στάδιο στη Γερουσία της Πολιτείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Tagged as

LoveRadio 882 Mytilene

LoveRadio 882 Mytilene

Current track

Title

Artist

FameStudio MJT

- Mix&Master - Remix - Vocal Processing - Record

Δείτε εδώ :