«ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΟ TIK-TOK ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Written by on 16 Φεβρουαρίου 2021

Στις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής TikTok εντάσσεται και ο επιπλέον όρος του να μην μπορούν να προταθούν σε άλλους χρήστες οι λογαριασμοί όσων ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 ετών.

Όλοι οι λογαριασμοί του TikTok που ανήκουν σε νέες και νέους κάτω των δεκαέξι ετών μετατρέπονται αυτομάτως σε «ιδιωτικούς» και μόνον εγκεκριμένοι από τους χρήστες «ακολουθούντες» θα έχουν δικαίωμα να κάνουν σχόλια στις αναρτήσεις των λογαριασμών αυτών.

Η δημοφιλής εφαρμογή ανάρτησης βίντεο TikTok ανακοίνωσε το αυτόματο «κλείδωμα» όλων των λογαριασμών που ανήκουν σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών. Σκοπός είναι η προστασία των ανήλικων χρηστών από επικείμενες διαδικτυακές απειλές.

Άλλος ένας περιορισμός που τίθεται στο πλαίσιο προσπαθειών επαύξησης της ασφάλειας των παιδιών είναι ότι μόνο οι εγκεκριμένοι «ακόλουθοί» τους θα μπορούν να κατεβάζουν και αποθηκεύουν τα βίντεο που οι κάτω των δεκαέξι αναρτούν.

Για τις ακόμη μικρότερες ηλικίες, μεταξύ δεκατριών και δεκαπέντε ετών, προβλέπεται επίσης να εγκρίνουν ή όχι «φίλους» και να επιλέγουν αν τα βίντεό τους θα είναι δημόσια· σε κάθε περίπτωση, όμως, η πλατφόρμα δεν θα προτείνει τις αναρτήσεις αυτές σε άλλα μέλη της κοινότητας.

Πηγή: BBC, TikTok

Tagged as

LoveRadio 882 Mytilene

LoveRadio 882 Mytilene

Current track

Title

Artist

FameStudio MJT

- Mix&Master - Remix - Vocal Processing - Record

Δείτε εδώ :