Η LANA DEL REY ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ «ΜΠΑΙΝΤΕΝ»

Written by on 11 Νοεμβρίου 2020

Στην πρώτη ομιλία του ως εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι είναι «καιρός να θεραπευθεί» η χώρα και «όχι να διχαστεί αλλά να ενωθεί».
Ωστόσο, με ένα πιο προσωπικό νεύμα στην οικογένειά του, έκανε επίσης αναφορά στον καθολικό ύμνο «On Eagles` Wings» λέγοντας : «Αποτυπώνει την πίστη που με στηρίζει και που πιστεύω ότι στηρίζει την Αμερική.
Ανέφερε ακόμη ότι ελπίζει πως ο ύμνος που είναι σημαντικός για την οικογένειά του και τον εκλιπόντα γιο του, Μπο, ο οποίος πέθανε το 2015 από καρκίνο στον εγκέφαλο, θα παρηγορήσει πολλούς από τους Αμερικανούς πολίτες που θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η Λάνα Ντελ Ρέι αφιέρωσε λίγο χρόνο από την ηχογράφηση του επερχόμενου άλμπουμ της «America standards and classics» για να μοιραστεί με το κοινό μια διασκευή του ύμνου και να γιορτάσει τη νίκη του Τζό Μπάιντεν στις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές.
«Όπως υποσχεθήκαμε, έχουμε ένα προβάδισμα σε αυτό το άλμπουμ τυπικών φόλκ τραγουδιών και όλων των στοιχείων americana» γράφει η Αμερικανίδα τραγουδίστρια σε ανάρτησή της στο Instagram. «Άλλα κάναμε ένα διάλειμμα για να παρακολουθήσουμε την ομιλία του Μπάιντεν και ανέφερε στο τέλος της τον ύμνο που ελπίζει ότι έδωσε στους Αμερικάνους ελπίδες. έτσι σκέφτηκα να παρουσιάσουμε μια μικρή διασκευή του, καθώς κάναμε ένα διάλειμμα στο στούντιο» συμπλήρωσε.
Τον ύμνο «On Eagles` Wings» συνέθεσε ο Τζάν Μάικλ Τζάνκας, καθολικός ιερέας που διδάσκει σύγχρονη καθολική μουσική στο Πανεπιστήμιο Saint Tomas στη Μινεσότα.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό America Magazine το 2017 ο Τζάν Μάικλ Τζάνκας δήλωσε ότε έγραψε τον ύμνο αφού ανακάλυψε ότι ο πατέρας ενός φίλου του είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή. «Ήξερα ότι αυτή ήταν μια σκληρή, σκληρή εμπειρία στη ζωή οποιουδήποτε, (και εγώ) απλά ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα ήταν κατανικτικό και παρηγορητικό»

Πηγή : lesvosvoice.gr

Tagged as

LoveRadio 882 Mytilene

LoveRadio 882 Mytilene

Current track

Title

Artist